Koçluk

Kurumsal Koçluk..

Yazan : ayferalp

Kurumsal koçluk hizmetleri, kurumların ve kurumlarda çalışmakta olan personellerin performanslarını arttırmaya yönelik çalışmaların yapılmasını kapsar. Çalışanların performanslarının arttırıcı biçimde yapılan çalışmalar aynı zamanda onların pozitif ve güçlü yanlarını da ortaya koyabilmelerine sebep olur. Kurumsal koçluk süreci ise genel olarak iki farklı şekilde planlanabilmektedir. Bunlar; her bir personelin bireysel koçluk alması ya da toplu olarak takım koçluğu alması şeklindedir.

Kurumda çalışan kişi ve koç arasındaki ilişki temelleri üzerine kurulan bu hizmet, çalışanların kendi ihtiyaçları ve hedefleri doğrultusunda kurumun hedef ve ihtiyaçları arasında denge kurabilmelerini sağlar. Koçluk hizmetleri sonrasında verimlilik artarken, çalışan personeller arasındaki iletişim de daha sağlıklı bir boyuta doğru ilerler.

Kurumsal Koçluk Hizmetinin Yararları Nelerdir
Kurumsal koçluk yapmakta olan profesyonel kişiler tarafsız bir şekilde son derece derinlemesine geri bildirimler yapmaya ve çalışanlar için birer ayna görevi görmeye başlarlar. Kurumların belirledikleri hedeflere ulaşabilmeleri için gerekli olan tüm motivasyon ve farkındalık koçlar tarafından verilmektedir.

Kurumsal koçluk süreci içerisinde kurum dışından gelmekte olan koçların görev alması son derece etkili sonuçlar elde edilebilmesini sağlayabilmektedir. Kurum içlerinde yer alan koçlar güven ve kişisel mahremiyet konularında birtakım sorunlar yaşatabilirler. Fakat dışarıdan gelen bir profesyonel koç ile çalışma yapıldığı zaman bu tür konular daha rahat aşılabilmektedir.

Süreç sona erdikten sonra stres kontrolü, öfke kontrolü ve özgüveni daha iyi hissedebilme gibi ek olumlu etkiler de çalışanlar üzerinde gözlemlenmeye başlar.

Yazar Hakkında

ayferalp

Ayfer Alp Yaşam ve Eğitim Koçu